Onderbeds – HKU Afstudeerfilm

Over de film

Home »  Over de film

setfotos-vuilstort-21

VERHAAL

“Onderbeds” vertelt het verhaal van Noa, een 9-jarig meisje wiens dagelijks leven wordt bepaald door haar doodsaaie, burgerlijke ouders. De enigen die haar wel begrijpen zijn de drie monsters onder haar bed.

Zij zijn aangesloten bij de Associatie Voor Bedmonsters Die Niet Meer Eng Willen Zijn. Zij halen Noa elke nacht op om avonturen te beleven in de onderbedse wereld die er iedere nacht anders uitziet. Hier heeft Noa een compleet zwembad voor zichzelf, komt ze in aanraking met schaduwdraken en praat ze meer dan dat ze thuis ooit gedaan heeft. Alles gaat van een leien dakje, totdat ze in de bovenbedse wereld op avontuur gaan.

DE PRODUCTIE

Wij, regisseur Robin de Ridder (24) en producent Kim van Schooten (23) studeren in 2016 af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht, in de richting van Audiovisuele Media voor hun BA graad (Bachelor of Arts). Het scenario is geschreven door Filmacademie studente Marlies Smeenge (22). Al sinds augustus 2015 zijn we druk bezig met het uitwerken van deze korte film. Het wordt een komische kinderfilm met een scheutje fantasy van ongeveer 20 minuten. De opnames vonden in maart 2016 plaats.

UNIEK

Onderbeds is een uniek verhaal voor iedereen die van binnen stiekem nog een beetje kind is. Het gaat om zijn wie je bent, en niet om hoe je er uitziet. Noa wordt hierin tegen gewerkt door haar controlerende moeder en haar vader die nergens een mening over lijkt te hebben. Er zijn drie mensen die Noa wel kunnen helpen. Ze luisteren naar de namen Joachim, Wlad en Reus. Het zijn haar Vlaams sprekende bedmonsters. Als werknemers van de AVBDNMEWZ komen ze haar elke nacht van onder haar bed ophalen.

REALISATIE

Samen met een team van fanatieke studenten en professionals willen we deze film gaan maken op verschillende uitdagende locaties in Nederland. Vooral het Art Department is heel belangrijk voor de film. Denk aan de props, decor of grime dat belangrijk zal zijn voor de geloofwaardigheid van de film.

Nadat de film is gedraaid duiken we meteen de postproductie in. Hier komen de editor, componisten, sound designer en color grader aan bod om alles bij elkaar te brengen. De film wordt onder andere opgestuurd naar het Nederlands Film Festival, Amsterdam Shortcutz, Eindhovens Film Festival, het Beeldbuis Festival en buitenlandse festivals.

Onderbeds.Miranda.0429
5DS_9974